Wij zijn al tientallen jaren betrokken bij het leven van Roma en Sinti en brengen het leven van deze grootste en meest onbegrepen Europese minderheid graag onder de aandacht met exposities, voorstellingen en boeken.


Project:

Eens waren we vogels
Voor Carla Hardy’s  multimediale project Eens waren we vogels maakte fotograaf Peter van Beek een serie nieuwe portretten van Roma en Sinti van verschillende generaties, uit bekende en onbekende families, met als gemeenschappelijke deler dat zij de stereotypen willen doorbreken en een ander verhaal willen vertellen. Deze nieuwe portretten koppelt hij aan foto’s uit zijn oude werk, dat verzameld is in het fotoboek: The Good, the Bad and the Roma

De cross-mediale installatie Eens waren we vogels vertelt het verhaal van Roma en Sinti en hun lange historie van uitsluiting en discriminatie, maar laat ook hun rijke cultuur zien. Op het vogeleiland zal de installatie een extra bijzondere betekenis krijgen. Volgens een eeuwenoude mythe waren Roma en Sinti ooit vogels. Ze kunnen weliswaar niet meer vliegen, maar hun ziel is nog altijd die van een vogel.

Na de eerste editie op het J.D. Meijerplein in Amsterdam was de tweede editie van Eens waren we vogels op het Vogeleiland in Deventer.
In 2024 zal de Paleistuin in Den Haag het decor van ons project zijn.

-----------------------


The good,the bad and the Roma


Fotograaf Peter van Beek is portret- en reportagefotograaf en is 15 jaar met Roma in Europa opgetrokken. Hij maakte het prachtige fotoboek: ‘the Good the Bad and the Roma’, over het leven van de grootste minderheid van Europa: Roma en Sinti.


Volgende project >


M 06 482 785 33
Volg ons op ︎