Zonaluma is een platform vol creatievelingen


Wij zijn actief in allerlei wijken en buurten. Bewoners met diverse culturele roots worden actief betrokken bij onze projecten. Wij geven lezingen en workshops, we maken boeken en magazines.

Zonaluma heeft sinds haar oprichting in 2004 (Michalovce, Slowakije/Den Haag, Nederland) een aantal kleinschalige projecten gedaan. Zo maakten wij een kaartspel voor Haagse drugsverslaafden en een kwartetspel voor Roma-kinderen in Slowakije.
Ook maakte Zonaluma een fotoboek over de Romani, de grootste en meest verguisde minderheid van Europa: The good, the bad and the Roma.

Van 2015 tot 2018 initieerde Zonaluma het grootschalige en multiculturele seniorenproject Hollandse Wijzen. Een (visueel antropologisch) ontmoetingsproject in 9 provincies van NL met fotografie als middel, en verbinding als doel.

De laatste jaren (2018-2022) werken wij in gevangenissen waar we foto-en storytellingsprojecten doen met gedetineerden.

In 2021, 22 en 23? Een multimediaal project in Den Haag ZuidWest waarbij vele disciplines en artistieke uitingen samenkomen. Waar Haagse bewoners optimaal worden ingezet en meedoen aan allerlei cocreaties.

Wij hebben een fotocafé opgericht om Zuidwesters te ontmoeten en hun verhalen te horen.

Een foto- en verhalenproject bij en met de Rotterdamse Pauluskerk. Dit project omhelst meer dan fotografie en storytelling: Verbinding, verbroedering, acceptatie en begrip.
M 06 482 785 33
Volg ons op ︎