Stichting Zona Luma


Zona Luma initieert sociaal, maatschappelijke en culturele projecten, die actief bijdrage aan een inclusieve samenleving waarbij er voor iedereen ruimte is om mee te doen Wij geloven in de kracht van visuele media en verhalen als middel waarmee -op laagdrempelige wijze- verbinding en inclusie tot stand komen. Dit doen we door co-creatieve projecten en interventies uit te voeren met social-impact.

Zonaluma heeft sinds haar oprichting in 2004 (Michalovce, Slowakije/Den Haag, Nederland) tientallen projecten gedaan. Zo maakten wij een kaartspel voor Haagse drugsverslaafden en een kwartetspel voor Roma-kinderen in Slowakije.
Ook maakte Zonaluma een fotoboek over de Romani, de grootste en meest verguisde minderheid van Europa: The good, the bad and the Roma.

Van 2015 tot 2018 initieerde Zonaluma het grootschalige en multiculturele seniorenproject Hollandse Wijzen. Een (visueel antropologisch) ontmoetingsproject in 9 provincies van NL met fotografie als middel, en verbinding als doel.

De jaren2018-2022 werkten wij in gevangenissen waar we foto-en storytellingsprojecten deden met gedetineerden.

Van 2020 t/m 2024 werken we aan een multimediaal project in Den Haag ZuidWest waarbij vele disciplines en artistieke uitingen samenkomen. Waar Haagse bewoners optimaal worden ingezet en meedoen aan allerlei cocreaties.

Wij hebben een fotocafé opgericht om Zuidwesters te ontmoeten en hun verhalen te horen.

Een foto- en verhalenproject bij en met daklozen en vluchtelingen bij de Rotterdamse Pauluskerk. Dit project is  fotografie en storytelling maar meer dan dat is het: Verbinding, verbroedering, acceptatie en begrip.

Naar de projecten
M 06 482 785 33
Volg ons op ︎